Кіт
14.05.2024 16:02

Російські вчені змусили сотні котів еякулювати за допомогою струму, щоб визначити, у кого чиста, а в кого брудна сперма, передає Baza.

Як заявляють вчені, дослідження має допомогти у племінному розведенні тварин та знизити ціну на спермодозу.

Для дослідження відібрали 1675 котів із різними групами крові, поділили їх та змусили еякулювати. Когось – за допомогою струму, шляхом електроеякуляції. Іншим котам пощастило більше: їм запропонували штучну вагину.

Дослідники оцінювали «забрудненість» отриманого матеріалу по колонієутворюючих одиницях в одному кубічному сантиметрі сперми, а потім проводили аналіз рівня «чистоти» сперми залежно від груп крові. У результаті найчистіше насіння виявилося у котів із групами крові А чи В, тоді як їх родичів із групою крові АВ назвали «грязнулями».

До цього вчені проводили експеримент із секс-активності котів. Вони місяцями стежили за спарюванням тварин і за підсумком розділили котів на нестримних, слабких, спокійних та живих.

Раніше повідомлялося, що у окупованому Маріуполі собачі стаї нападають на людей. Тварини у 2022 році вдосталь наїлись чоловічого м’яса, та зараз прагнуть нових жертв.