В Україні пропонують заборонити оперувати тварин для «краси»

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №11328, яким пропонують внести зміни до законодавства про захист тварин від жорстокого поводження. Зокрема, документ передбачає заборону купірування та подібних «естетичних» операцій для домашніх улюбленців, передає sud.ua.

Автори законопроекту пропонують заборонити купірування хвоста та вух, позбавлення голосу, видалення зубів і пазурів тваринам, коли це потрібно не з міркувань лікування.

Також пропонується:

- Заборонити використовувати домашніх тварин у рекламі, розвагах, на виставках, у змаганнях та інших заходах, якщо для цього не створено відповідних умов або якщо здоров'я тварини опиняється під загрозою.

- Доповнити закон «Про захист тварин від жорстокого поводження» поняттями: «залишення тварини напризволяще», «особа, яка утримує домашню тварину», «племінна домашня тварина», «догхантери» тощо.

- Розробити, затвердити та впровадити інформаційні та освітні програми щодо гуманного поводження з тваринами.

«Ці норми закріплюють один з основних принципів Європейської конвенції про захист домашніх тварин: ніхто не повинен завдавати тваринам болю та страждань», — зазначили у зоозахисному русі UAnimals, який брав участь у розробці законопроекту.

Зазначимо, на Хмельниччині суд призначив чоловіку штраф за побиття кота віником.

Раніше повідомлялося, що японські вчені створили вакцину, яка може продовжити життя котів до 30 років.

Нагадаємо, що російські вчені змусили сотні котів еякулювати за допомогою струму.

Крім того, була новина, що вчені з Мічиганського університету створюють інструменти штучного інтелекту для інтерпретації гавкоту собак, виявляючи нюанси, які не помічають люди.

Також ми писали, що у окупованому Маріуполі собачі стаї нападають на людей. Тварини у 2022 році вдосталь наїлись чоловічого м’яса, та зараз прагнуть нових жертв.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости