Чи будуть електронні повістки в “Резерв+”: пояснення Міноборони. ВІДЕО

Можливість надсилання електронних повісток дуже активно обговорюється в українському суспільстві, але наразі для цього немає ні технічної можливості, ні юридичного підгрунтя.

Про це повідомив в ефірі “24 каналу” речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

“Наразі ми маємо працювати з реальністю. Реальність така, що юридично не передбачено розсилання повісток у застосунку Резерв+. Тому технічно навіть поки що така можливість не розглядається”, – наголосив він.

Раніше нардеп Федір Веніславський, який є членом комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, повідомив, що в Україні не планується запроваджувати електронні повістки і законом не передбачено електронних скерувань на військово-лікарську комісію.

Нагадаємо, у застосунку для військовозобов'язаних "Резерв+" від 18 червня став доступний електронний військово-обліковий документ у вигляді QR-коду, який має таку саму юридичну силу, як і паперовий.

Нагадаємо, адвокат Андрій Карпенко пояснив, чи можуть чоловіки, чия жінка вагітна третьою дитиною, отримати право на відстрочку від призову до армії.

Зазначимо, нещодавно в інтернеті було опубліковано відео, у якому стверджується, що у Одесі військовослужбовці затримали громадянина для примусової доставки до ТЦК та СП. Одеський обласний ТЦК та СП Facebook дав пояснення у Facebook.

Раніше повідомлялося, що Оболонський районний суд Києва призначив максимальне покарання військовозобов'язаному, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости