У Житомирській та Харківській областях загинули енергетики, - Міненерго

Двоє енергетиків загинули в Житомирській та Харківській областях. Про це повідомляє Міненерго.

"У Житомирській та Харківській областях під час обслуговування електромереж загинули працівники обленерго", - йдеться у повідомленні.

Так, у Житомирській області 31-річний електромонтер з експлуатації розподільних мереж потрапив під напругу під час огляду повітряної лінії, а у Харківській області під напругу потрапив 40-річний майстер розподільних мереж. Лікарі швидкої констатували його смерть.

У Міненергії також повідомили, що сьогодні графіки погодинних відключень споживачів застосовуються з 0:00 до 24:00. У разі зміни ситуації інформацію буде оновлено. Основна причина обмежень – атаки ворога на енергетичну інфраструктуру та негативні наслідки цих атак.

"Звертаємося до споживачів з проханням у ті години, коли є електроенергія, споживати її відповідально. Це посилить стійкість енергосистеми", - йдеться у повідомленні.

НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ

На Донеччині ворожим обстрілом було пошкоджено повітряну лінію оператора системи розподілу. Відключилась підстанція та приєднані до неї побутові споживачі та шахта. У той момент у шахті було 73 працівники, їх вивели на поверхню. Всіх споживачів заживили.

У Львівській області на території однієї з високовольтних підстанцій знайдено металеву кулю діаметром 15 см – фрагмент касетного боєприпасу російської ракети Х-101. Працівники ДСНС вивезли боєприпас за територію підстанції.

У Чернігівській області сьогодні вночі через обстріл одномоментно знеструмилися 413 абонентів у 6 населених пунктах.

Зазначимо, після початку масштабного вторгнення в Україну російські війська почали застосовувати тактику обстрілу рятувальних підрозділів. Під удари потрапляють частини ДСНС у Донецькій, Харківській, Запорізькій та Херсонській областях. Окупанти також використовують тактику повторних ударів. Вони спеціально повторно атакують обстріляні кілька хвилин тому об'єкти, коли туди прибувають поліція і рятувальники.

Раніше повідомлялося, що у Гуляйполі Запорізької області окупанти цілили FPV-дроном по евакуаційному автомобілю поліції.

Нагадаємо, у Дніпрі тривають пошуково-рятувальні роботи в пошкодженій ворожим ракетним ударом багатоповерхівці

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости