Обговорення на саміті НАТО: чи збиватиме Польща російські ракети над Україною?

Речник Держдепу США Метью Міллер на брифінгу заявив, що союзники можуть обговорити на саміті НАТО можливість збиття російських ракет Польщею під час атак на Україну, передає sud.ua.

Як відомо, 8 липня Президент Володимир Зеленський та польський прем'єр Дональд Туск підписали безпекову угоду, в якій, зокрема, передбачається можливість перехоплення російських ракет і дронів.

Зокрема, Туск заявив, що краще не чекати, поки повітряні цілі влетять на територію НАТО, а намагатись збити їх, поки вони є ще над Україною.

«Ми потребуємо для цього однозначної співпраці в рамках НАТО. Бо цього роду акції все ж вимагають спільної натовської відповідальності», - сказав він.

Міллер наголосив, що на саміті НАТО дійсно можуть порушити це питання, «якщо він [Туск] захоче».

«У мене немає інформації про жодні зміни в політиці США чи НАТО, про які можна було б оголосити сьогодні, але очевидно, що щоразу, коли член НАТО хоче підняти питання політики, він має можливість зробити це і обговорити його з іншими главами держав», - заявив речник.

Нагадаємо, 8 липня, російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Вони випустили понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня. У ДСНС та МВС України повідомили, що у Києві завершили аварійно-рятувальні роботи на території "Охматдиту".

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости