НАТО
09.07.2024 13:50

Речник Держдепу США Метью Міллер на брифінгу заявив, що союзники можуть обговорити на саміті НАТО можливість збиття російських ракет Польщею під час атак на Україну, передає sud.ua.

Як відомо, 8 липня Президент Володимир Зеленський та польський прем'єр Дональд Туск підписали безпекову угоду, в якій, зокрема, передбачається можливість перехоплення російських ракет і дронів.

Зокрема, Туск заявив, що краще не чекати, поки повітряні цілі влетять на територію НАТО, а намагатись збити їх, поки вони є ще над Україною.

«Ми потребуємо для цього однозначної співпраці в рамках НАТО. Бо цього роду акції все ж вимагають спільної натовської відповідальності», - сказав він.

Міллер наголосив, що на саміті НАТО дійсно можуть порушити це питання, «якщо він [Туск] захоче».

«У мене немає інформації про жодні зміни в політиці США чи НАТО, про які можна було б оголосити сьогодні, але очевидно, що щоразу, коли член НАТО хоче підняти питання політики, він має можливість зробити це і обговорити його з іншими главами держав», - заявив речник.

Нагадаємо, 8 липня, російські терористи знову масовано атакували ракетами Україну: Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Словʼянськ, Краматорськ. Вони випустили понад 40 ракет різних типів. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура та дитяча лікарня. У ДСНС та МВС України повідомили, що у Києві завершили аварійно-рятувальні роботи на території "Охматдиту".