Рятівник
09.07.2024 12:35

Вчора, 8 липня російські терористи завдали масштабного ракетного удару по мирних містах України. Атака розпочалась з обстрілу Кривого Рогу та Кропивницького району. Згодом вибухи пролунали у Києві та Київській області, де спрацювала протиповітряна оборона.

Загалом ворог випустив 38 ракет різних типів. Одна з них влучила в дитячу лікарню "Охматдит", завдавши значних руйнувань та поставивши під загрозу життя дітей та медичного персоналу.

У ДСНС та МВС України повідомили, що у Києві завершили аварійно-рятувальні роботи на території "Охматдиту".

Завали

Зазначається, що внаслідок російської атаки на території "Охматдиту" дві особи загинули, за медичною допомогою звернулося 32 поранених. Госпіталізовано з травмами вісім дітей.

Рятівники

Крім того, мер столиці Віталій Кличко повідомив, що з-під уламків будинку в Шевченківському районі рятувальники дістають тіла людей.

Обстріл

"Вже 11 загиблих в цьому будинку", - підсумував він.

Пошуково-рятувальна операція на Сирці триває.

Нагадаємо, у Києві та Кривому Розі 9 липня день жалоби.

Зазначимо, Росія в масованій атаці по Україні 8 липня, ймовірно, використала нову тактику, покликану максимізувати збитки від такої серії ударів. Українській ППО потрібно буде навчитися реагувати на них, використовуючи необхідні рівні протиповітряної оборони.