Лукашенко стверджує, що Білорусь атакували українські дрони

Олександр Лукашенко, самопроголошений президент Білорусі, звинуватив Україну у порушенні повітряного простору Білорусі, стверджуючи, що українські дрони були збиті над білоруською територією, пише "Белта".

Він повідомив, що 9 серпня ввечері білоруські військово-повітряні сили та протиповітряна оборона були переведені в підвищену бойову готовність через кілька дронів, які нібито порушили повітряний простір.

Лукашенко зазначив, що о 19:04 на висоті півтора кілометра були знищені кілька цілей.

Наразі триває пошук залишків цих об'єктів, які, на його думку, є ударними дронами, що летіли з України. Частину з них було знищено над Білоруссю, а інші, як стверджує Лукашенко, були "передані" Росії. Лукашенко додав, що дрони спочатку мали напрямок на Смоленськ, але потім змінили курс на Ярославль і були перехоплені російськими системами ППО.

Він попередив, що будь-які провокації залишаться без відповіді.

Того ж дня російське міноборони РФ заявило про атаку дронів на Курську та Ярославську області, повідомивши, що російська ППО збила 26 безпілотників у Курській області та шість у Ярославській.

Нагадаємо, з 6 серпня українські війська проводять операцію в Курській області. Міністерство оборони Росії 9 серпня вперше визнало, що бої йдуть на околицях міста Суджа. Раніше про бої в Суджанському районі повідомляли місцеві жителі, які записали звернення до Володимира Путіна з проханням про допомогу. В Курській області був оголошений режим надзвичайної ситуації спочатку регіонального, а з 9 серпня — і федерального масштабу.

Z-военкори вважають, що метою ЗСУ може стати Курська атомна станція і Росія втратить найбільше джерело енергії. Курську АЕС вже готують до можливої атаки.

У Росії ввели режим контртерористичної операції (КТО) в Курській, Брянській і Бєлгородській областях «у зв'язку з підвищенням рівня диверсійно-терористичних загроз з боку України». У зв'язку з режимом КТО в трьох регіонах Росії вживаються додаткові заходи для забезпечення безпеки, підтримання правопорядку та посилення захисту об'єктів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости