дрон
10.08.2024 08:15

У Росії повідомили про активність сил протиповітряної оборони у відповідь на атаки безпілотників, які відбулися цієї ночі в Курській та Ярославській областях.

Про це інформує Telegram-канал Міністерства оборони РФ.

У повідомленні оборонного відомства країни-агресора традиційно заявляється про відбиття атаки, яку російська сторона приписує Україні.

За словами Міноборони РФ, планувалося здійснити "терористичну атаку по об'єктах на території Росії" за допомогою безпілотних літальних апаратів.

Російські ЗМІ пишуть, що українські дрони намагалися атакувати одне з підприємств у Ярославській області, але на місці їх падіння руйнувань і постраждалих немає.

Згідно з даними відомства, засобами ППО було знищено 32 безпілотники літакового типу: 26 — у Курській області та ще 6 — у Ярославській. Про можливі наслідки на землі або пошкодження об'єктів у результаті дронової атаки у Міністерстві оборони РФ поки мовчать.

Нагадаємо, українські війська з 6 серпня проводять операцію в Курській області. Міністерство оборони Росії 9 серпня вперше визнало, що бої тривають на околицях міста Суджа. Про бої в Суджанському районі раніше повідомляли місцеві жителі, які записали звернення до Володимира Путіна з проханням про допомогу. У Курській області було оголошено режим надзвичайної ситуації спочатку регіонального, а з 9 серпня — і федерального масштабу.