Стало відомо, чи буде ЄС депортувати українських чоловіків призовного віку

Єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон заявила, що українських чоловіків призовного віку не будуть депортувати з Європейського Союзу.

Вона наголосила, що ЄС підтримає тих, хто бажає повернутися додому, і співпрацюватиме з українською владою для організації цього процесу.

«Ми підтримаємо тих, хто хоче повернутися в Україну, і ми обговоримо з українською владою та українським урядом, як зробити це в найкращий спосіб. Ми нікого не викидатимемо з ЄС» – зазначила Йоганссон у інтерв'ю «Радіо Свобода».

Вона підкреслила, що застосування диференційованого підходу до українських біженців за статтю, віком або військовою придатністю є неможливим згідно з директивою про тимчасовий захист.

Нагадаємо, вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді, — з усіх ТЦК повістки, підписані електронними підписами їх начальників, автоматично надійшли до серверів Укрпошти.

Нагадаємо, нардеп Сергій Євтушок в ефірі «НовиниLIVE» заявив, що в машинах ТЦК можуть встановлювати засоби радіоелектронної боротьби для блокування мобільного сигналу. За його словами, є чимало звернень щодо незаконних затримань чоловіків.

Раніше повідомлялося, що дорогою до навчального центру у 52-річного військовослужбовця, який перебував у автобусі із іншими військовими, почалися судоми і він втратив свідомість. Чоловіка невідкладно доставили до реанімаційного відділення лікарні у м. Свалява. Медики боролися за його життя, однак через два дні він помер.

Омбудсмен Дмитро Лубінець зазначив, що більшість скарг на порушення прав громадян з боку представників ТЦК не знайшли підтвердження. Він підкреслив, що суспільство має усвідомлювати не лише свої права, але й обов’язки.

Тим часом у мережі продовжують з'являтися відео, де працівники ТЦК з бійками затримують військовозобов'язаних на вулицях, при чому в офіційних коментарях, як правило, пишуть що ніяких порушень з боку військових не було виявлено.

Українцям порадили, що робити, якщо чоловіка силоміць забирають до ТЦК.

Нагадаємо, що ТЦК затримують адвокатів, які захищають своїх клієнтів та надають правову допомогу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости