Уряд зменшив термін явки до ТЦК для військовозобов’язаних

Кабінет Міністрів України змінив правила проведення призову громадян під час мобілізації, скоротивши терміни, впродовж яких військовозобов’язані мають з'явитися до територіальних центрів комплектування, передає sud.ua.

Відповідна постанова № 1134 була ухвалена 1 жовтня 2024 року.

Уряд встановив нові терміни, коли військовозобов'язаним потрібно було прибути до ТЦК: громадяни з адміністративних центрів областей мають з'явитися протягом 7 днів, а з інших населених пунктів — протягом 10 діб.

Раніше діяла норма, за якою день явки за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначався не раніше 14 дня від дня надсилання повістки.

Нагадаємо, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко висловив думку, що мобілізаційний вік в Україні слід встановити з 20 років. Він зазначив, що з цього питання тривають обговорення. Костенко повідомив, що американських конгресменів дивує відсутність призову в Україні для чоловіків до 25 років. Він також зауважив, що у світі мобілізація з 18 або 20 років є звичною практикою.

Нагадаємо, до кінця 2024 року до лав Збройних сил України хочуть мобілізувати ще 200 тисяч людей.

Раніше повідомлялося, що в Україні припинили мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком з 18 до 25 років.

Зазначимо, вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді, — з усіх ТЦК повістки, підписані електронними підписами їх начальників, автоматично надійшли до серверів Укрпошти.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости