У ТЦК
17:27

Кабінет Міністрів України змінив правила проведення призову громадян під час мобілізації, скоротивши терміни, впродовж яких військовозобов’язані мають з'явитися до територіальних центрів комплектування, передає sud.ua.

Відповідна постанова № 1134 була ухвалена 1 жовтня 2024 року.

Уряд встановив нові терміни, коли військовозобов'язаним потрібно було прибути до ТЦК: громадяни з адміністративних центрів областей мають з'явитися протягом 7 днів, а з інших населених пунктів — протягом 10 діб.

Раніше діяла норма, за якою день явки за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначався не раніше 14 дня від дня надсилання повістки.

Нагадаємо, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко висловив думку, що мобілізаційний вік в Україні слід встановити з 20 років. Він зазначив, що з цього питання тривають обговорення. Костенко повідомив, що американських конгресменів дивує відсутність призову в Україні для чоловіків до 25 років. Він також зауважив, що у світі мобілізація з 18 або 20 років є звичною практикою.

Нагадаємо, до кінця 2024 року до лав Збройних сил України хочуть мобілізувати ще 200 тисяч людей.

Раніше повідомлялося, що в Україні припинили мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком з 18 до 25 років.

Зазначимо, вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді, — з усіх ТЦК повістки, підписані електронними підписами їх начальників, автоматично надійшли до серверів Укрпошти.