"Влада буде змушена піти на мобілізацію жінок", - Портников

В Україні можуть знизити мобілізаційний вік і почати залучати до служби жінок, якщо війна з Росією затягнеться на кілька років. Таку думку в ефірі каналу "Еспресо" озвучив журналіст Віталій Портников, повідомляє sud.ua.

Коментуючи нещодавні повідомлення про те, що співробітники ТЦК почали проводити перевірки на концертах, у ресторанах та торгово-розважальних центрах у різних містах України, Віталій Портников заявив, що з розвитком війни ці заходи стануть ще більш жорсткими.

«Треба обʼєктивно це розуміти, якщо ми погоджуємося з парадигмою довгої війни, з якої немає виходу, буде потрібна додаткова мобілізація», - сказав журналіст.

За словами Віталія Портникова, у наступні роки війни влада, ймовірно, буде змушена знизити мобілізаційний вік та почати призов жінок.

«Я вже неодноразово говорив, буде зменшуватися призовний вік. Не треба мати ілюзій, що цього не буде відбуватися. Якщо війна продовжиться ще два-три роки, буде зменшуватись призовний вік, якщо продовжиться пʼять років будуть призивати жінок», - сказав він.

Портников нагадав, що в Ізраїлі практикують призов жінок через велику кількість ворогів, з якими країна змушена протистояти.

«Тому людям потрібно готуватися психологічно, що вони не зможуть наступні роки комфортно жити у воюючій країні», - додав Портников.

Нагадаємо, член парламентського комітету з питань національної безпеки Федір Веніславський повідомив, що бойові частини відмовляються мобілізовувати чоловіків віком 50-60 років, оскільки вони не в змозі виконувати необхідні завдання. Водночас є два випадки, коли цю категорію можуть призвати на службу.

Раніше повідомлялося, що у ТЦК українцям нагадали особливості перевірки військово-облікових документів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости