Облава ТЦК
10:59

Ввечері 13 жовтня співробітники ТЦК разом із поліцією провели облаву в місті Бровари Київської області. Приводом став концерт гурту "100лиця", який проходив у місцевому Будинку культури. Військові з'явилися прямо до культурного центру.

Відео з місця події з'явилося в Telegram-каналах.

Спочатку все проходило мирно — співробітники ТЦК перевіряли документи у чоловіків, які виходили після концерту. Але згодом почалась примусова посадка людей у мікроавтобуси, або так звана "бусифікація". Жінки намагались захистити своїх знайомих, утворивши "живий щит".

За останні дні це не перша подібна акція ТЦК. 11 жовтня співробітники військкомату були помічені на концерті "Океану Ельзи" у київському Палаці спорту, де вони активно перевіряли документи та затримували тих, хто, за їхніми словами, "перебував у розшуку". 12 жовтня військові влаштували перевірку на концерті коміка Антона Тимошенка у Черкасах, а також втрутилися у святкування весілля в ресторані на Сихові, Львів.

Подібні рейди також проводились у Дніпрі, Львові, Хмельницькому та інших містах. 13 жовтня військових помітили у Буковелі, Яремчі, Чернівцях та під Івано-Франківськом. Найчастіше вони з’являлися у нічних клубах, ресторанах, спортзалах та торгових центрах.

Нагадаємо, війна в Україні, найімовірніше, закінчиться шляхом переговорів та укладання певних угод.