"Україна змушена буде воювати в Європі проти КНДР", - Зеленський. ВІДЕО

Сьогодні, 26 жовтня, Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні заявив, що найближчими днями північнокорейські військові можуть бути на полі бою проти України. Він закликав партнерів до більшого тиску на Росію та більшої підтримки України.

"В Москві налаштовані на продовження агресії. Більше нічого вони там не хочуть. І саме тому вони намагаються збільшити їхнє оборонне виробництво, і саме за рахунок обходу санкцій. І саме тому беруть у спільники все більше Північну Корею, і вже днями їхні солдати можуть бути на полі бою проти України. Україна змушена буде у Європі фактично воювати проти Північної Кореї. Це умови, коли відсутність більш сильних рішень партнерів на підтримку України тільки спонукає Путіна вкладатись далі в терор", - сказав президент.

Він наголосив, що світ може зупинити розгортання війни, але "абстракцій та слів для цього замало - потрібні конкретні кроки".

"Світ може зупинити розгортання війни. Абстракцій та слів для цього замало – конкретні кроки потрібні. Ми дали всі такі кроки в Плані перемоги. Те, що не дозволить винуватцям війни стати ще більш агресивними. Ми очікуємо необхідного більшого тиску на Росію. Ми очікуємо більшої підтримки для України. І це буде справедливо.

І час, який спливає, поки рішень немає, – це, на жаль, постійні російські удари, постійні втрати наших життів. Наступний тиждень буде часом нашої дуже активної роботи з партнерами заради підтримки наших воїнів на фронті та заради нашої стратегії примусу Росії до завершення війни. Ми готуємо важливі сигнали підтримки", - наголосив Зеленский.

Також Президент повідомив про трагічні наслідки російських обстрілів.

Він зазначив, що у Дніпрі внаслідок обстрілу загинуло п'ять осіб, серед яких одна дитина, понад 20 людей поранені.

У Києві від атаки дронів загинула 14-річна дівчина. Також під ударами опинилися Костянтинівка, де постраждали четверо поліцейських, Сумщина, Харківщина, Донеччина, Одеса, Запоріжжя та Херсонщина.


Нагадаємо, російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Telegram-каналі повідомив, що російським військовим видали «розмовники» на двох аркушах паперу для спілкування з північнокорейськими солдатами. За його словами, солдатів змушують вивчати фрази для спілкування з військовими з КНДР.

Російська влада, включаючи Володимира Путіна та Міністерство закордонних справ, не заперечує присутність північнокорейських військових на території РФ. Цю інформацію підтвердила також національна розвідка Південної Кореї (NIS) та президент України Володимир Зеленський. За оцінками NIS, до Росії може бути відправлено до 12 тисяч північнокорейських військових.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости