завали
18:33

У ніч з 25 на 26 жовтня Росія завдала ракетного удару по місту Дніпро. За останніми даними, кількість загиблих продовжує зростати.

Зростання кількості загиблих

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, кількість загиблих після атаки зросла до п’яти осіб. Рятувальники дістали з-під завалів тіло ще одного чоловіка.

"Збільшилася кількість загиблих у Дніпрі. На зараз їх п`ятеро. Співчуття рідним всіх жертв російського терору", - зазначив Лисак.

Поранені внаслідок удару

Окрім загиблих, ще 20 людей отримали поранення внаслідок атаки, про що раніше повідомляв міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. Пораненим надають необхідну медичну допомогу.

Обстріл житлових будинків

Нагадаємо, російська ракета влучила у житловий будинок у Дніпрі, спричинивши масштабні руйнування. Також було пошкоджено інші багатоквартирні будинки та один із медичних закладів міста. Постраждали об'єкти критичної інфраструктури.

Трагічна загибель родини поліцейського

Серед загиблих є дружина та донька місцевого поліцейського. Їхнє життя забрала російська ракета, яка зруйнувала житловий будинок. Поліцейський разом із молодшою донькою був врятований із-під завалів, але попри власні травми, він продовжував допомагати рятувальникам у пошукових роботах.

Реакція президента Зеленського

Президент України Володимир Зеленський відреагував на нічні атаки, засудивши дії Росії. У своїй заяві в Telegram він наголосив: "Третій рік триває ця війна, і вона має лише одного винуватця – Москву. Ця агресія може бути зупинена лише рішучими діями".

Він висловив співчуття родинам загиблих, підкресливши необхідність посиленого тиску на агресора.

Президент підкреслив, що терор Росії не може бути зупинений розмовами, лише силою та рішучістю. Він закликав міжнародну спільноту посилити тиск на агресора для припинення війни та забезпечення миру в Україні.

Нагадаємо: протягом минулої ночі Росія завдала ударів по Києву, Дніпру, Сумщині та Хмельниччині.