Влучання
08:36

Ввечері 25 жовтня російський ударний безпілотник влучив у багатоповерховий будинок у Солом’янському районі Києва. Внаслідок атаки росіян загинула 14-річна дівчина. Ще шестеро отримали поранення, але кількість точна кількість постраждалих осіб встановлюється. Одну з постраждалих госпіталізували, іншим надали допомогу на місці, інформує Київська міська прокуратура.

пожежа

Інформація від ДСНС України

О 21:08 надійшло повідомлення про пошкодження квартир з 17 по 21 поверхи будинку. Сталося руйнування, яке спричинило пожежу на 16 та 17 поверхах, а також загоряння на 20 і 21 поверхах. Пожежу на площі 200 кв. м локалізували о 22:54 і ліквідували о 23:21.

На місці працювало 60 рятувальників та 18 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

пожежа

З квартири на 20 поверсі врятовано 2 людей та передано до карети швидкої. На свіже повітря виведено понад 100 осіб, четверо постраждалих самостійно звернулись до лікарів з попереднім діагнозом гостра реакція на стрес.

Поліція на місці події

Національна поліція повідомила, що внаслідок атаки загоряння сталося на 17, 18 і 19 поверхах, а уламки пошкодили кілька автомобілів поблизу будинку.

Загинула дівчинка

На 20 поверсі в одній із квартир було виявлено тіло жінки, згодом стало відомо, що це дівчина 2009 року народження.

обстріл

Допомога постраждалим

На місці події працюють психологи, які надали психологічну допомогу 12 особам.

Також розгорнуто мобільний намет Червоного Хреста для підтримки постраждалих мешканців будинку.

Розслідування

"За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)",- повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Ситуація на Київщині

Крім того, на Бориспільщині пошкоджено приватний житловий будинок, гараж, у двоповерховому гуртожитку вибиті вікна. Внаслідок ворожої атаки, загинула 1 особа (померла у лікарні) також постраждала дитина 2011 р.н.

обстрілобстріл

В Ірпіні через падіння уламків, загорівся двоповерховий гараж, прибудований до хостелу.

На Обухівщині ліквідовано загорання крівлі житлового будинку.

Також ми писали, що внаслідок однієї з атак у Дарницькому районі Києва спалахнула пожежа.