Богдан Катрушин
21.07.2023 17:54

У курортному місті Марбелья на півдні Іспанії журналісти знайшли Богдана Катрушина, колишнього керівника Східного регіонального управління національної податкової служби. Проте він тут не працює, а воює зі страною-агресором у складі батальйону "Іспанія", в роті "Малага".

Це через те, що саме в цьому дороговартістному курортному районі колишній посадовець має невеличку квартиру (8 штук), яку, судячи з усього, придбав із прибутку від свого іспанського бізнесу.

Богдан Катрушин, який до квітня 2022 року очолював Східне регіональне управління ДПС, зараз є співвласником іспанської компанії Sk Costs Capital Invest SL, зареєстрованої в місті Малага неподалік Марбельї.

Sk Costs Capital Invest SL

Співвласниками цього скромного бізнесу є дружина колишнього податкового службовця та ще кілька людей.

власники Sk Costs Capital Invest SL

Що ж, як говорив вовк із відомого мультфільму – «Бог на допомогу». От тільки цікаво, звідки у колишнього державного службовця гроші на житло у Марбельї?

Тому що, як свідчать дані іспанських реєстрів, на компанію Sk Costs Capital Invest SL зареєстровано вісім квартир і вісім підсобних приміщень у цьому симпатичному іспанському будиночку:

іспанські квартири Богдана Катрушина

Все-таки колишній податківець – це не тупий військком, який зареєстрував віллу в Марбельї на свою дружину, а позашляховик – на тещу (йдеться про військкома Одеської області полковника Євгена Борисова, майно якого теж відшукала УП там же, в Іспанії).

Катрушин розумніший – зареєстрував нажите непосильною працею на фірму, тобто створив хоча б якусь прокладку між собою та квартирами. До того ж, співвласником фірми став зовсім недавно, після звільнення з ДПС.

Щоправда, роз’їжджає Іспанією Катрушин на автомобілі дружини, що сам і підтверджує:

Богдан Катрушин - відповідь УП

Але це вже у нас так заведено – у бідних, але чесних державних службовців – багаті дружини. Які дають іноді злиденному чоловікові покататися на гарній машині. Чоловік таки, не чужа людина. Та й працювала в Іспанії пані Людмила Катрушина, судячи з реєстру, з 2017 року, поки її чоловік працював до сьомого поту на благо України.

До речі, якщо ми вже говоримо про податкову службу, то Богдан Катрушин все ж таки є дійсним її працівником. Він виграв суд і поновився на посаді, з якої його звільнили.

10 квітня 2023 року Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив рішення Київського окружного адміністративного суду, який поновив Катрушіна на посаді. З якої його звільнили 1 квітня 2022 року.

рішення суду, який поновив Катрушіна на посаді

Тож «колишній» податківець зовсім не колишній, а чинний. І тепер держава заплатить йому всю належну за рік зарплатню, яку він не отримав унаслідок «незаконного звільнення». Ну буде чим борги сплатити за вимушені курортні канікули. А держава, як відомо, не збідніє.

Що ж, безглузді питання про те, як людина призивного віку перетнула кордон під час військового стану і вивезла з країни машину, ми ставити не будемо.

Для таких речей, наприклад, є військоми на Одещині. Та й інших добрих людей у нас вистачає. Особливо якщо їх чимось зеленим розжалобити.

Ось так. Мораль цієї байки проста — ніякої моралі тут немає. Дивлячись на все це, згадуються слова Швондера – «це якась ганьба». А хто хоче втішитися – може подивитись новини у «Єдиному марафоні», де Україна вже закидала шапками Росію до Владивостока…