82 штурмова бригада
14.07.2024 14:35

На сьогодні немає значних просувань на фронті ані українських військових, ані російських військ. На Харківському напрямку дві сторони стоять в оборонці, контрнаступу наразі немає.

Про це під час зустрічі волонтерів благодійного фонду «Довгаль» та журналістів From-UA розповів військовий 82-ої десантно-штурмової бригади окремої танкової роти Андрій, який знаходиться на Харківському напрямку.

військовий 82 бригади

82-га бригада майже рік була на Запорізькому напрямку - це Вербове, Роботине, Мала Токмачка. Військові потім перейшли на Донецький напрямок, а зараз виконують бойові завдання на Харківському напрямку, зокрема у місті Вовчанську.

«На сьогодні українські військові на Харківському напрямку несуть мінімальні втрати та працюють над відбиттям територій. Вперед окупанти не просуваються. Ми – десантно штурмова бригада і нас кидають туди, де найгарячіша ситуація. Наразі що ми стоїмо в оборонці, що російські військові. Контрнаступу немає з жодної сторони. Є лише якісь тактичні просування», - розповів військовий 82-ої бригади Андрій.

За словами військового, на сьогодні не вистачає дронів та РЕБів – засобів радіоелектронної боротьби.

військовий 82 бригади

«Було б побільше ударних дронів – було би нам на порядок легше. Один дрон – це мінус декілька окупантів, або ж одна одиниця їхньої техніки», - зізнається військовий.

Військовий був на Запорізькому, Донецькому, Харківському напрямках та говорить, що найважча ситуація – під селом Вербове у Пологівському районі Запорізької області. На сьогодні село Вербове – так звана «сіра зона» - це нейтральна територія по обидва боки від лінії фронту.

військовий 82 бригади

«Спочатку я був добровольцем у територіальній обороні з другого дня повномасштабного вторгнення, у лавах Збройних сил України – з осені 2022 року. До повномасштабного вторгнення працював у Запоріжжі менеджером з продажу. Особисто для мене за цей час багато чого змінилося. Війна сильно змінює людей. На війні не бояться лише дураки», - розповідає Андрій.

82-га окрема десантно-штурмова бригада (82 ОДШБр), в/ч А2582 — військове з'єднання Десантно-штурмових військ Збройних сил України чисельністю у бригаду.

Бригада була створена на початку 2023 року, під час російського повномасштабного вторгнення. Влітку 2023 року брала участь у боях на Запорізькому напрямку.

прапор

Нагадаємо, як ми писали раніше, відомі українські актори Михайло Жонін і Роман Мацюта провели у Запоріжжі благодійний ярмарок для збору коштів на підтримку ЗСУ. Українські актори стали волонтерами та подорожують різними містами України, аби допомогти військовим та зібрати кошти на саме необхідне начасі. У Запоріжжі митці збирали кошти на автівку для 37 бригади морської піхоти.