Анін Олександр Вікторович
15:44

Нещодавно журналісти hromadske у своєму розслідуванні розповіли про заступника директора Державного бюро розслідувань і керівника Головного слідчого управління ДБР Олександра Удовиченко: який живе в одному з найелітніших ЖК Києва Regent Hill в апартаментах за $900 000. Проте в декларації посадовця згадки про цю нерухомість відсутні. На фоні цієї історії ми хотіли б продемонструвати власне, як живуть слідчі ДБР.

Знайомтесь. Це старший слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління ДБР Анін Олександр Вікторович.

В декларації за 2023 рік Олександр Анін вказує, що проживає в квартирі 87-річної родички Сніжко Віри Олексіївни, загальною площею в 106,1 м2.

Також ми з’ясували, що 23 травня 2018 року на Віру Сніжко реєструють в столиці гараж №15 загальною площею в 166.5 м2 за адресою: вул. Покільська, 4, ряд 1А.

інформація про нерухомість

Цікаво, що ж це за такий гараж в загальною площею в 166.5 м2? В цілих сімей квартири і то по менше ніж цей гараж.

І мабуть Віра Сніжко є ну дуже близькою родичкою родини Аніних, оскільки батька слідчого, Аніна Віктора Івановича, під час повномасштабної війни України з Росією, а саме 17 листопада 2022 року в цьому ж гаражному кооперативі реєструють гараж 12, ряд 1-А загальною площею в 1271.7 м2. Нам навіть важко уявити такий гараж.

інформація про нерухомість

В 2019 році Віра Сніжко (на той момент їй було вже 82 роки) взяла участь в якості спостерігача на Президентських виборах. Якою ж активною була Віра Олексіївна в свої 82 роки.

Насправді все значно простіше та банальніше.

Справа в тому, що мама слідчого, Аніна Тетяна Анатоліївна, є начальником відділу взаємодії з органами Реєстру та контролю за виконанням рішень розпорядника Реєстру управління забезпечення та контролю функціонування Реєстру Служби розпорядника Державного реєстру виборців Секретаріату Центральної виборчої комісії, от і прилаштувала літню родичку чи то для кількості, чи то для отримання грошей, які держава виділяє для спостерігачів.

Але мабуть «Ахіллесовою п'ятою» слідчого Олександра Аніна є швидше за все не безрозмірні гаражі, які зареєстровані на його родичів, а дружина - Аніна (Вітер – дівоче прізвище) Олександра Олександрівна, яка ні дня не може прожити без Instagram, де вона полюбляє хизуватись відпочинком та коштовними прикрасами.

Аніна (Вітер) Олександра Олександрівна

Аніна (Вітер) Олександра Олександрівна

Аніна (Вітер) Олександра Олександрівна

Аніна (Вітер) Олександра Олександрівна

Також Олександра Аніна не дивлячись на те, що на нас напала Росія, все одно дозволяє собі час-від-часу користуватись російською соцмережею «Вконтакте»

Аніна (Вітер) Олександра Олександрівна - ВК

Можливо її такі дії зумовлені тим, що так простіше спостерігати за життям свого родича Сергія Вітера, який проживає в Ростові-на-Дону РФ.

Сергій Вітер

З відкритих соцмереж можна побачити, що Сергій Вітер є активним учасником спортивного клубу «Пересвет», принциповим прихожанином московського патріархату, ну і як без публічної підтримки військової російської тематики, а саме «отряда специального назначения Росич».

Сергій Вітер - пост ВК

Сергій Вітер - пост ВК

Сергій Вітер - пост ВК

Сергій Вітер - пост ВК

Тобто, по факту ми отримуємо десь приблизно ось такий портрет середньостатистичного слідчого ДБР:

  • Велика площа нерухомості, яка оформлена на родичів.
  • Дружина яка хизується в instagram розкішним життям.
  • Родич дружини відвертий ватник.