Гітлер та Сталін
22.06.2021 13:16

Юрій Сиротюк. 22 червня почалася советсько-німецька війна, двох колишніх союзників, які розпочали війну один між одним

Юрій Сиротюк переконаний, що для українців Друга світова війна не закінчилася 8 травня і пояснив чому.

Про це депутат ВО «Свобода» розповів інтернет-виданню Новини України — From-UA.

Відповідаючи на питання про те, наскільки 22 червня є значущою датою для українців, адже у нас є ще й 8 травня, Сиротюк сказав, що для українців Західної України світова війна розпочалася далеко не 22 червня і ось чому.

«По-перше, для України світова війна розпочалася не 22 червня, а для Карпатської України вона почалася 15 березня 1939 року, коли угорці розпочали війну проти Закарпаття. Для українців Західної України вона почалася, як і для всього світу — 1 вересня 1939 року. До речі, в тій частині війни Гітлер і Сталін були союзниками, які разом знищували світовий порядок. Про це намагаються забути. А 22 червня власне почалася советсько-німецька війна, двох колишніх союзників, які поділивши значну частину Східної Європи перед тим, розпочали війну один між одним», - пояснив він.

Політик також наголосив на тому, що для українців Друга світова війна не закінчилася 8 травня.

«Якщо ми прагнемо бути частиною світового контексту і говорити про день пам'яті, то, безумовно, день пам'яті тоді, коли закінчилася війна. А цей день треба пам'ятати як такий, де два союзники — Гітлер і Сталін, які розпочали Другу світову війну, які знищили світовий порядок, розпочали війну на території України. Так само треба пам'ятати, що для українців Друга світова війна не закінчилася 8 травня, а закінчилася, коли синьо-жовтий прапор повернувся на державні будівлі», - резюмував співрозмовник.