Коронавірус
28.09.2021 15:16

Володимир Чемерис. Про вакцинацію та забобони

В Україні є Кодекс законів про працю, де немає такої підстави для звільнення з роботи у разі відсутності чи відмови від вакцинації. Тобто таке звільнення буде протирічить закону, і відповідно буде рішення суду про те, що людину незаконно звільнено з роботи. Про це From-UA.com заявив правозахисник Володимир Чемерис.

- По-друге, в Конституції, взагалі в будь-яких документах про права людини написано, що лікування може бути виключно за згоди самої людини. А вакцинація — це і є лікування. Тобто насправді за всіма правами людськими, божими не можна людину примусити. В разі, якщо це відбудеться, то це очевидно буде рішення Європейського суду про те, що це є абсолютно незаконно. Ми прекрасно розуміємо, що людину можуть звільнити за якоюсь іншою підставою. Але в таких випадках так само людина може звернутися до суду і пояснити, що справжньою причиню була та, що людина не хоче вакцинуватися.

Тобто насправді тут вирішення питання тільки одне — це пояснення людям про те, що це необхідно. У нас насправді дуже багато українців стали забобонними. Це брак освіти, тому що вона у нас стала платною, і всілякі забобони релігійні і т.д. Ми розуміємо, що дуже велика кількість людей знаходиться в полоні цих забобонів, тому ці люди не мають уявлення про наукову думку, про те, що таке вірус і як з ним боротися. Тому єдиний вихід — це освіта і пояснення людям про те, що це необхідно, що це, принаймні, зможе пом'якшати течію хвороби і т.д. Це єдиний вихід. А вихід порушувати права людини — це абсолютно тупиковий.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.

Владимир Чемерис
правозащитник, член правления Украинского Хельсинского Союза