Зеленский
04.10.2021 15:13

Володимир Цибулько. Про втрачені гроші вкладників, які вимивалися з "Привату"

Політолог Володимир Цибулько розповів, як вплине фільм-розслідування "Слідства.Інфо" "Офшор 95" на рейтинг Зеленського.

- Така інформація працює, коли вона накладається на системно-управлінські рішення Зеленського. А що ми бачимо? Ми бачимо послаблення антикорупційних органів, фактично гальмування розслідування по ПриватБанку. Коломойський, якого переслідує американська Феміда, почувається тут як риба у воді. "Велике будівництво" перетворюється на велике крадівництво. Тобто ми маємо окрім історії, яка була досить відома свого часу ще в ході виборів 2019 року, історія з відмиванням коштів ПриватБанком, зараз це Pandora Papers лише підтвердила, бо свого часу намагнічене населення не реагувало на слова представників влади про ті офшори, Ар'єв якраз говорив про це з Блоку Порошенка.

Тобто зараз, коли все це починає накладатися на системно-управлінські рішення і здійснюються системні дії по підриву державної влади, тоді ця інформація починає бути більш загрозливою, тому що реально мова йде про гроші, вкрадені у українського народу, гроші вкладників ПриватБанку, які були розмиті структурами партнерів Коломойського.

І, до речі, частина цих грошей “Привата” арештована у США. Тому зараз у Зеленського катастрофічна ситуація, тому що в цих Pandora Papers фігурує і він, і Шефір, і тим більше голова СБУ Баканов. Це перше. І друге — якби ж це були просто гроші українського бізнесу, але ж це гроші українських вкладників, які з "Привату" вимивалися фактично в кишенькові структури Коломойського.