Президент Зеленський
18.10.2021 13:33

Володимир Цибулько. Президент Зеленський продовжує брехати

Володимир Зеленський не договорює про те, що гроші з Привата, які  у вкладників були фактично вкрадені і виведені, виводилися через його компанії. Про це в коментарі From-Ua.com повідомив політолог Володимир Цибулько.

- Він це точно знає, і особливо в той період, коли це Коломойський і все правління Привата розтикувало гроші з Привата. Причому вони пояснюють, що вони боялися атаки з боку Януковича, але насправді вони під цей шумок просто тупо вивели активи Привата в офшори, і все.

Фігурування Порошенка в “Панама пейперс” було пояснимо, і західне співтовариство сприйняло ці аргументи. Там фігурувало 3 тисячі доларів. Можливо, ця сума ганебна, але, принаймні, це гроші, які були з активів, оподаткованих в Україні. І після “Панама пейперс” Порошенку подавали руку, бачили, що це насправді не злочин, це неприємний сюжет, але він не виставляє Порошенка в світлі повного негативу. Зеленський же фактично базував свою виборчу кампанію на антиофшорній риториці, в той же час прекрасно розуміючи, що в нього в офшорах лежать десятки мільйонів доларів. І саме це є для суспільства неприйнятним, що він відверто брехав.

І він продовжує брехати. Фактично на жодну з щемливих тем Зеленський так аргументовано і не висловився. Він не пояснює своєї ролі і місця в “вагнергейті”, зараз не пояснює свого місця і офшорній історії, він все перекладає на чужі плечі. Але ті, на плечі кого він перекладає, вони залишаються функціонерами його Офісу. Тому я думаю, що страх перед втратою партнерів у нього більше, ніж страх перед втратою президентства. Швидше за все, що завдання нацарювати 10 рублів і втекти воно в частині нацарювати виконано, а втекти — ще не виконано.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський вперше прокоментував рослідування про свої офшорні компанії: