дитині роблять щеплення від Covid-19
18.10.2021 14:31

Олег Мусій. Чи потрібно вакцинувати дітей від Covid?

Міністерство охорони здоров'я України попередньо планує почати вакцинацію від коронавірусу дітей і вже займається документами.Чи потрібно вакцинувати дітей From-UA com запитав у екс-голови МОЗ Олега Мусія.

- Думаю, на епідемічну ситуацію це  не вплине жодним чином. Яка може бути безпека, коли діти не можуть самостійно приймати рішення, а мають приймати виключно їхні батьки — це раз. А друге — всі вакцини, які в Україні зареєстровані, і в світі, вони не пройшли всіх стадій клінічних досліджень. Тому сенсу при смертності дітей 0,001% абсолютно жодного немає з ніякої точки зору. Це тільки ідіоти можуть приймати таке рішення, які працюють в Міністерстві охорони здоров'я. От в тій групі, яка це все рекомендує. Це прямо як нацисти чи що працюють. 

Диву даєшся їхнім неадекватним діям, то по вагітним, то по підлітках, чи ще по комусь. Хай забезпечать щеплення спочатку групам ризику, а потім будуть думати, що робити далі, тим більше, що пандемія закінчиться з цією хвилею. Працювати на догоду фармацевтичних фірм, це треба взагалі втратити будь-які людські риси, совість і все інше. Тому я не поділяю таку точку зору.

Надалі все буде спокійніше та перетвориться в звичайну інфекцію, будуть бродити локальні вогнища. В світовому розумінні пандемія закінчиться.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.

Олег Мусій
Президент Всеукраїнського лікарського товариства