Порошенко и Зеленський
22.10.2021 14:26

Віктор Таран. Про психологічний тиск на Зеленського

Відбувається якась абсолютно незрозуміла ситуація із топ-працівниками Офісу президента. За всі роки незалежності у нас ніколи не було, щоб на представників ОП нападали, а тут два напади за місяць. Про це в ексклюзивному коментарі From-UA.com повідомив політолог Віктор Таран.

- І тут у мене складається враження наступне — що хтось цілеспрямовано психологічно тисне на Зеленського (тому що я вважаю, що це тиск на Зеленського), демонструючи, що “ти знаходишся в оточенні ворогів, тільки “Квартал” - всі твої друзі, тримайся тільки нас, а ти знаходишся постійно в зоні агресії, за цим стоять Порошенко, порохоботи і інші”. От у мене складається таке враження.

І це дуже погано, тому що якщо на нього тиснуть і вкладають в вуха, і тут ми підходимо до другої історії. Нападників і замовників на Шефіра не знайшли. Тут теж замовника не знайдемо. Анонімний сайт, за 4 тис. доларів — ну, це смішно. Ми ж розуміємо, що не знайдуть. Але я переконаний, що в вуха товариша Зеленського будуть вкладати якісь певні тези, що це порохоботи чи ще хтось, і він на основі цього може ухвалити певні емоційні рішення, розпочавши атаку на опозицію.

Ми протягом останніх тижнів бачимо системну атаку на Порошенко. То виступає Генеральний прокурор, що нам треба ввести санкції проти компанії “Рошен”. То йде інформація із інсайдерських джерел, що нібито Єрмак зустрівся з послами G7 і пояснив їм, що ми будемо вимушені протягом 2 місяців посадити Порошенка зі справою Медведчука і все інше. Складається враження, що хтось його підштовхує, щоб він зробив цей крок і він почав персональну атаку на Порошенка. Але якщо це почнеться, то це буде мати катастрофічні наслідки, тому що прихильники Порошенка, судячи по останнім рейтингам, їх велика кількість, по-друге, це проактивні люди — ветерани, громадянське суспільство. Почнеться таке, що може піти "отвєтка" дуже некрасива.

Якщо почнуться арешти Порошенка і його оточення, це може призвести до непередбачуваних наслідків. Тому я це оцінюю як свідому атаку і провокацію, направлену персонально на Володимира Зеленського з метою, аби дестабілізувати його стан і він в подальшому ухвалив ті чи інші неадекватні рішення.