Війська РФ
15.11.2021 15:10

Володимир Цибулько. Для Путіна важливо сформувати ціну і формат агресії

Росія намагається дестабілізувати Україну і існує висока ймовірність вторгнення вже цієї зими. Про це країну попередили західні партнери. Політолог Володимир Цибулько в коментарі повідомив From-UA.com, що головна причина можливості такого вторгнення — падіння економіки РФ і катастрофічна соціальна ситуація.

- Тому як варіант необхідності відволікти увагу населення від соціальних проблем може бути вчинений напад на Україну. Якої інтенсивності, важко сказати, тому що більш широкоформатну війну Росія більше 2 тижнів не витягне, тим більше, що це загрожує, по-перше, новими санкціями. По-друге, очевидно, що інтенсивність зближення України з НАТО зросте на порядок, і в Україну будуть введені додаткові підрозділи провідних країн НАТО для навчання українських військових.

Вірогідність є, просто для Путіна важливо сформувати ціну і формат такої агресії, бо від України йому потрібний політичний результат, а не смерть українців. Тобто він все одно хоче виснажувати українську економіку, психологічно виснажувати українське суспільство, яке б розвернуло своє невдоволення проти діючої влади. Але мені здається, що Зеленський цілком влаштовує Путіна, і Путін своїх політичних результатів з іншим президентом навряд чи зможе досягнути, а з Зеленським все-таки у нього є варіант досягнгути певних політичних поступок з боку України.