Олег Мусій
17.11.2021 13:24

Олег Мусій. Про чергову аферу з боку влади

Україна готується до запуску виробництва вакцини від коронавірусу. Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду. Чи справді в Україні реально виготовити свою вакцину, From-UA.com запитав у екс-голови МОЗ України Олега Мусія.

- По ліцензії виробляти реально, своїми силами — нереально. Немає таких виробництв, які б відповідали міжнародним нормам. Крім того, від коронавірусу я не бачу потреби у виробництві вакцини. Вакцин більш ніж достатньо в світовому розумінні. І так як скоро закінчиться вся ця пандемія і людство отримає колективний імунітет, то великої потреби для всіх не буде.

Мені здається, що це, швидше за все, реакція на претензії журналістів до президента Зеленського, який анонсував ще 1,5 року тому виробництво української вакцини. І це з таким ажіотажем подавалося, що Україна попереду всієї планети буде виробляти свою вакцину, а виявилося великим пшиком. А зараз же запитують, де ж ваша обіцяна вакцина, ви ж обіцяли публічно, виходили розказували все, шановні. Тому роблять якісь кроки, які ні до чого і ні для чого. Тим більше, дослідження будь-яких вакцин — це дуже дорогі речі. Хто в це вкладе кошти? Держава навіть не здатна медицину на елементарному рівні фінансувати. Чергова афера з боку влади.