Российские войска
19.11.2021 15:27

Віктор Таран. Ціль Росії — це максимальна дестабілізація суспільно-економічного становища в Україні

Ціль Росії — це максимальна дестабілізація суспільно-економічного та політичного становища в Україні з метою подальшого просування агресії та здійснення деструкції Української держави. Про це в ексклюзивному коментарі From-UA.com заявив політолог Віктор Таран, коментуючи заяву голови МВС Дениса Монастирського про те, що Росія може перекинути мігрантів на територію України.

- Більш того, це може відбуватися не одномоментно, а в довгій часовій перспективі. Згадаємо, яким чином окуповувалася Україна у 20 столітті, я маю на увазі 17-20 років, це відбувалося протягом п'яти років. Якщо загадати в часи гетьманщині, то це відбувалося протягом 100 років. Тому це їхня ключова мета, і вона нікуди не ділася, і для її досягнення вони повинні здійснювати цю стабілізацію. Це робиться шляхом створення точок дотику або точок нестабільності. Це одне і те ж саме, тільки різні термінології.

Одна з таких точок — це інформаційна кампанія, які відбувається останні роки. Одна з них енергетична — вони зараз нас відривають від електрики, в тому числі через тиск на Білорусь, яка починає відмовлятися від співпраці з Україною на догоду Кремлю. Газовий зашморг, військовий. Вугілля — Росія заблокувала поставку з Казахстану. І мігранти — це ще одна точка. Американські аналітики вважають, що Росія хоче помістити Україну в ідеальний шторм, який відбудеться у січні-лютому наступного року, тому що у нас буде максимальна напруга з електроенергією, бо більша частина АЕС буде виведена для планового ремонту. Вугілля, газ — зрозуміло.

І коли люди будуть змерзлі, голодні, буде питання їх виживання, це може створити ще одну точку дестабілізації. Ну і, звісно, військові маневри, які зараз відбуваються. І те, що Україна починає до цього готуватися, це дуже добре. Ми бачимо, що частини Нацгвардії почали перекидати на кордони з Білоруссю. Тобто не знаю, як політичне керівництво, але військове керівництво держави в особі бойових генералів розуміють цю небезпеку і починають вже діяти.