Володимир Зеленський
21.01.2022 14:00

Віталій Бала. Все частіше стає дуже важко знайти логіку в заявах Зеленського

Кілька днів тому у своєму відеозверненні до українців президент Володимир Зеленський закликав не панікувати з приводу новин про можливе повномасштабне вторгнення Росії. Тим не менш, в інтерв'ю The Washington Post він заявив, що РФ може окупувати Харків. З проханням прокоментувати заяву From-UA.com звернувася до політтехнолога Віталія Бали.

- Насправді все частіше стає дуже важко знайти логіку в заявах Зеленського, бо розмовляти і говорити одне, а за кілька днів зовсім інше пояснити з точки зору здорового глузду дуже проблематично. Я особисто вважаю, що жоден високопосадовець, чи політик, чи військовий, тим більше Верховний головнокомандувач, президент країни не вправі робити заяви, що агресор може захопити навіть не те що таке велике місто, як Харків, а навіть якусь невеличку територію. Він завжди має публічно говорити про те, що нічого і ні в який спосіб агресору не вдасться зробити і т.д.

Тому ті заяви певної мірою виглядають як заохочення для агресора. Я пам'ятаю, коли ще навісні 2014 року після окупації Криму, навіть ще не було анексії, був такій міністр оборони Тенюх, який публічно говорив у ВР, що нам немає як захищатися, у нас немає армії. Це також виглядало як запрошення. Тому я не знаю, навіщо такі речі робити — ми що, запрошуємо, щоб вони йшли на Харків? Це виглядає, м'яко кажучи, нерозумно робити такі заяви.