Лукашенко
18.06.2022 09:44

Виктор Таран. Ударит ли Беларусь по Киеву?

Беларусь ударит по Киеву, если украинская армия атакует завод по переработки нефти в Мозыре. Об этом заявил глава белорусского режима Александр Лукашенко. Стоит ли воспринимать данные слова всерьез, From-UA узнал у политолога Виктора Тарана.

- Білорусь зараз залежна від Росії, і вони зараз дуже сподіваються на отримання грошей, які мають поступити в її економіку для імпортозаміщення з РФ. І без цих грошей ось цей режим автократичний Лукашенка не буде працювати. Так от якщо він буде відчувати загрозу для свого режиму, буде удар по Мозирю, не буде — 20-25 тисяч солдат на українському кордоні перейдуть.

Не шукайте логіки у диктаторів. Якщо вони хочуть, вони знайдуть будь-яку причину. Це як вовк шукав причину, за що побити зайця. Заєць вже що тільки не видумував, а вовк кожен день бив. Тому єдиний аргумент, який зараз стримує Білорусь, - це декілька боєздатних військових, які контролюють кордон. І друге — це неблагодатний рельєф, тому що наступати на Україну Білорусь може лише по кільком напрямкам, постійно через болота та ліси. Тому з ними буде те ж саме, що зробили ЗСУ з москалями в березні, коли вони від Чернігова йшли і їх зустріли на марші.