Шольц и Макрон
18.06.2022 10:00

Владимир Цибулько. После речи Путина Макрон и Шольц должны пересмотреть диалог с Россией

На юбилейном Петербургском международном экономическом форуме президент России Владимир Путин выступил с «чрезвычайно важной речью». Политолог Владимир Цибулько в эксклюзивном комментарии From-UA, расставил главные акценты.

- Путін виглядає комічно, тому що він, по суті, пробує бути таким Брежневим, тобто "как плохо у них и как хорошо у нас". Він почав за здравіє в Росії, і як погано в Євросоюзі, тільки в Євросоюзі ні девальвації такої немає і рівень населення, у порівнянні з російським, просто на порядок вищий. Тому це все виглядає як ритуальний танець. Але мені здається, що він страшно тим самим тролить Євросоюз.

Після такого спічу в Євросоюзі з ним взагалі повинні перестати розмовляти, оскільки він абсолютно спотворює реальну картину. Але що прикольно — Путін же не говорить про “спецоперацію” в Україні, він говорить про “спецоперацію” на Донбасі, ніби Донбас — це не Україна. І за більше ніж 100 днів війни з заяви про те, що не більше трьох днів, він скотився до заяв, що “спецоперація” на Донбасі не похитнула економіку Росії. Похитнула.

А друге — що він побудував спіч таким чином, що влада Росії долається, Росія виходить з кризи, успішно все подолано, всі загрози Заходу успішно подолано. Насправді катастрофа тільки починається. Путін просто не говорить про те, що чекає Росію. У нього ж входження “Північного потоку” турбіни “Сименс” газоперекачувальні, Канада йому не дасть цих турбін. Це взагалі паралельний світ. Макрон і Шольц після візиту до Києва повинні взагалі переглянути діалог з Росією, тому що виглядає все це просто брехнею відвертою, він тролить. Після подібного спічу Путіна будуть сприймати як неадекватну особу.