НАТО
30.06.2022 16:30

Виталий Бала. Нападет ли НАТО на Россию?

Политтехнолог и писатель Михаил Шейтельман в эфире FREEДОМ на канале "Украина 24" заявил, что чтобы остановить войну РФ в Украине, НАТО понадобится вмешиваться и наносить удары по российской армии. По его мнению, пока Запад не разрушит систему государственной власти в России, то эта война не закончится. From-UA решил узнать, что думает по поводу данного заявления политтехнолог Виталий Бала.

- Я не думаю, що люди, які не мають, перше, військової освіти, військового досвіду, і тим більше ще інформації воєнної, можуть щось коментувати з приводу війни. У нас зараз багато коментують люди, які жодного відношення до цього не мають ні за освітою, ні за родом діяльності. Це перше.

Друге. Насправді з моєї точки зору той саміт у Мадриді, який сьогодні завершується, саміт НАТО, він все чітко визначив, і не все, що відбувається, є в публічній сфері. І третє, я не бачу абсолютно ніяких підстав, аргументів, щоб НАТО вступило у воєнний конфлікт і війну з Російською Федерацією до того моменту, поки Російська Федерація, умовно, не нападе на одну з країн-членів НАТО. Це зрозуміло.

Більше того, НАТО є оборонний військово-політичний союз, і в цій ситуації вони постійно говорили і підкреслювали, що він створений не для того, щоб нападати на когось, а щоб оборонятися. Тому, виходячи зі всього цього, кожен може заявляти, що вважає за потрібне, можливо, для того, щоб на це звернули увагу ті, хто ще не знає цього політтехнолога.