Блокпост
05.07.2022 14:42

Владимир Цибулько. О запрете на выезд военнообязанных

В Украине запретили выезд военнообязанных мужчин за пределы места жительства без разрешения военкоматов. Такая новость вызвала шквал недовольства среди украинцев. Первая новость об этом появилась на сайте Запорожской областной военной администрации. Позже нардеп Александр Федиенко опубликовал документ Минобороны, но без каких либо разъяснений. From-UA узнал мнение политолога Владимира Цибулько о данных ограничениях.

- Я думаю, що насправді все це буде спрощено, тому що, наприклад, навіть Міноборони і Кабмін постійно переглядають перелік тих, кому забороняється виїжджати за кордон. Тому ми бачили і фейк з заборони виїзду військовозобов'язаних. Я думаю, що це такі морально-психологічні ігри, які, очевидно, пов'язані з деякими можливо, кадровими просуваннями в керівництві обласних мобілізаційних центрів або пов'язано з проблемами в військово-цивільних адміністраціях.

Я думаю, що якщо б не виникло от цього вкиду про жінок-військовослужбовців, то темі обмеження виїзду не було б присвячено стільки уваги. Коли ми говоримо про Запорізьку область, ми прекрасно знаємо, що ледь не половина області окупована, і там свої особливості, свої мотиви для прийняття таких рішень, оскільки там лінія розмежування, окуповані райони. І військовозобов'язані потрібні будуть не стільки для бойових дій, скільки для допоміжних — логістика, рятувальні роботи і т.п.