Корбан и Коломойский
26.07.2022 13:06

Володимир Цибулько. Чому позбавили громадянства Корбана та Коломойського?

На минулому тижні в ЗМІ опублікували указ президента про позбавлення громадянства України декількох людей. В їх числі значився Ігор Коломойський, Вадим Рабінович та Геннадій Корбан. Проте досі на сайті Офісу Президента цього документу не має. Чому було прийняте таке рішення, From-UA дізнався думку політолога Володимира Цибулько.

- Наскільки мені відомо, у всіх цих людей є додаткове громадянство, тому на Банковій знайшли лазівку, щоб позбавити їх громадянства. Чи дуже потрібні українській владі ці люди в якості громадян з виборчим правом? Навряд чи дуже потрібні. Але відсутність громадянства не заважає ж їм на території України, успішно через власність, через робочі місця просувати українську політику.

Указ вважається секретним. Експерти визначають за номерами і бачать, що номерів цих немає в опублікованих указах. Тому, швидше за все, що йде тестування настроїв під наступний транш, так би мовити. Я не думаю, що цим списком обмежиться Банкова, якщо вже їм потрібно розчищати політичне поле. А всі фігуранти попереднього списку тим чи іншим чином на українську політику впливали. Тому, швидше за все, тестується по таких крупніші фігурах, а зараз, можливо, підуть дрібніші фігури більшими списками.