Венедиктова
03.08.2022 12:49

Володимир Цибулько. Чому Венедиктову призначили послом України в Швейцарії?

Сьогодні стало відомо про те, що екс-генпрокурора України призначили послом України в Швейцарії. Офіційного документа щодо призначення поки що не має. From-UA дізнався думку з цього приводу у Володимира Цибулько.

- Мабуть, прокурорам для успішного функціонування не вистачало швейцарських ножиків розкладних і шоколаду. Я думаю, що це така синекура для того, щоб подалі її усунути. Тим більше, що Швейцарія важлива для України країна. Ніби особа з таким бекграундом генпрокурора в Швейцарії буде представляти Україну. Це достатньо високий ранг.

Можливо, що саме така посада буде потягом для комунікації в рамках цього суду міжнародного в Гаазі. Просто Швейцарія нейтральний майданчик, і можливо, частина якихось комунікацій може відбуватися через Швейцарію. А поки що виглядає це як синекура. Мені здається, що на Банковий вирішили зробити Генпрокуратуру більш вагомим інструментом ще і в боротьбі з політичними конкурентами, на що Венедиктова не велася, ну а Венедиктовій зробили пропозицію, від якої тяжко відмовитися.