Шойгу
01.09.2022 10:57

Віктор Таран. Як вплине на війну в Україні відставка Шойгу?

Міністра оборони Сергія Шойгу відсторонено від управління військами в Україні. Що сталося та чи на руку це Україні, From-UA запитав у політолога, офіцера ЗСУ Віктора Тарана.

- Немає достатньої інформації, що ми маємо зараз? Його відсторонили — хто буде замість нього, яке відбудеться переформатування управління військами в Україні, тобто чи поведе його звільнення до зміни структури управління.

Ми розуміємо, що повністю всі їх плани зірвані, за оцінками незалежних експертів, у росіян до кінця року закінчиться той об'єм снарядів, техніки, ракет, знищено до 20% авіації бойової модернізованої, танків і все інше. Ми не кажемо про загальну кількість, це лишається, але модернізована, яка готова йти в бій знищена. Але сказати, що буде далі, дуже складно і зарано. Але вочевидь, коли знімають керівника під час контроперації на півдні, ми не знаємо деталей і не повинні коментувати, то це повинне бути ще одним фактом, що щось у росіян пішло не по плану. Тому уважно аналізуємо ту інформацію, яка буде у публічній площині про зміну управління і будемо робити остаточні висновки