Віктор Орбан
14.09.2022 21:20

Віталій Бала. Чи позбавлять Угорщину членства в ЄС?

Угорщина на краю прірви і може втратити членство в ЄС. Про це заявив чеський міністр у справах Європи Мікулаш Бек. Чи позбавлять Угорщину членства в ЄС, From-UA запитав у політолога Віталія Бали.

- Перше, я думаю, що це сигнал не просто так, і, по великому рахунку, влада Угорщини з цоьго приводу має подумати, що їм далі робити. З моєї точки зору, в світі останніх подій, що відбуваються, Угорщина веде себе дуже дивно, і я думаю, що Чехію просто уповноважили, щоб вона зробила заяву. Якщо Угорщина відповідним чином не зреагує, тоді будуть відповідні рішення.

З моєї точки зору, це може, до речі, привести до проблем у Віктора Орбана, бо якби там угорці не кричали, що ми будемо тільки про себе думати, особливо з приводу фінансування вони можуть дуже серйозно відчути. Якщо вони цього не зрозуміють, я не бачу насправді серйозних проблем з приводу того, щоб Угорщина вийшла не тільки з ЄС. Чому? Тому що після того, як Путін реально почав широкомасштабну війну, ситуація в світі змінилася, на мою думку, міжнародні безпека змінилася, але Угорщина живе алгоритмами років 5-10 назад і думає, що їй все це так просто пройде. Я думаю, що зараз це не пройде, особливо враховуючи те, що, як їх називають, англосакси і США до цього всього відносяться. Вони розуміють, що ситуацію треба виправляти. Угорщина, на мою думку, цього не розуміє, тому якщо вони не будуть цього розуміти, я думаю, що є варіант, що вона просто буде виключена, от і все.