Ядерна зброя
27.09.2022 13:58

Володимир Цибулько. Чого прагне Путін, висуваючи ядерний ультиматум?

Проведення референдуму на окупованих територіях України — це інструмент для того, щоб персонально затрамбувати всіх тих українців, які залишились. Про це в коментарі From-UA повідомив політолог Володимир Цибулько.

- Ця технологія, яку реалізує Кремль, взагалі посміховище, тому що люди з автоматом приходять за місцем проживання, наставляють збою в груди і кажуть: “Вы должны проголосовать правильно”. Це насправді не має з референдумом нічого спільного. І мені здається, що Росія і так намалює собі результати, які їм потрібно, але це привід для того, щоб цим гауляйтерам новим піти і персонально затрамбувати кожну родину, яка залишилась на окупованій території.

Їх ідея в тому, щоб спочатку через референдум вляпати людей, а потім шантажувати, що ви проголосували за входження в Росію, ось ваш бюлетень, і вас Україна у випадку визволення посадить всіх і розстріляє, або розірве на шматки, як мінімум. Тому, по суті, референдум не для того, щоб Путін щось пред'явив в Росії, а для того, щоб затрамбувати те населення, яке опинилось в окупації остаточно і безповоротно, щоб воно втратило віру в те, що Україна скоро відіб'є ці території, принаймні. Це перше.

Друге. Оголошення в наслідку референдуму територією РФ дозволить знайти мотив для мобілізації на окупованих територіях. Путін хоче зігнати чоловіків з окупованих територій і погнати на війну, на загибель під українські кулі. Це, на його думку, створить неподолану прірву між українською вільною частиною України і окупованою. Це стара гебельсівська технологія і російська, щоб створити співвідповідальність за злочини.

Ядерний ультиматум пов'язаний з залякуванням Заходу, щоб він відступив в українському питанні. Це вже виглядає просто смішно, тому що якраз західні лідери психологічно перейшли той бар'єр, який утримував їх від конфлікту з Росією. Для них конфлікт з Росією існує, він якраз б'є по інтересах цих провідних держав, в першу чергу Великої сімки, а тепер ми бачимо, що і Китай, і Індія захвилювались, і виставили Путіну певний ультиматум. Я думаю, що він пов'язаний з тим, що йому відвели пару місяців на завершення конфлікту, через що він сказився, щоб довести військовий психоз російського населення до певної точки кипіння і тим самим продемонструвати, що це не його воля, а воля російського населення.