Вступ до НАТО
01.10.2022 19:29

Володимир Цибулько. Чому вступ до НАТО такий важливий зараз крок?

Вчора, 30 вересня, президент України Володимир Зеленсьий заявив, що Україна подала заявку на вступ до НАТО в пришвидшеному порядку. Скільки може зайняти даний процес і чому це для нашої країни так важливо From-UA дізнався у політолога Володимира Цибулько.

- По-перше, заявка - це чисто політичний жест, але він дуже важливий. Це свідчення того, що Україна не піддається ні на який шантаж, адже головна мета Путіна була відвернути Україну від НАТО, зробити сірою зоною, нейтральною територією, яку потім можна буде проковтнути.

Заявка в НАТО і одночасно відмова від переговорів з Росією, доки на чолі Росії знаходиться Путін, це є ще сигналом російському істеблишменту про те, що йому треба якнайшвидше позбавитися Путіна, тому що зараз кризові процеси внаслідок санкций починають поглиблюватися, Росію фактично видавлюють зі світового ринку вуглеводнів, і Індія з Китаєм тут теж не помічник. А в інших галузях Росія просто неконкурентоздатна. Вона може ще фуражне зерно поставляти на зовнішні ринки, а так особливо нічим вона на зовнішніх ринках не може відзначитися. Тому, по суті, Росія позбавляється інструментів для розвитку технологічного, економічного і фактично ставиться в глуху ізоляцію.