Путін
19.10.2022 15:46

Володимир Цибулько. Навіщо Путін ввів воєнний стан на окупованих територіях?

Сьогодні президент Росії Володимир Путін ввів режим воєнного стану на територіях чотирьох окупованих областей України. Для чого це зроблено, From-UA дізнався думку політолога Володимира Цибулько.

- В першу чергу для того, щоб всі матеріальні ресурси — транспорт, техніку будівельну відібрати у українського бізнесу, який лишився в окупації спрямувати на нужди окупантів. Думаю, що буде пограбована не лише техніка, а й пальне, будівельні матеріали. Тобто все, що наявне на складах бізнесу, чи то консерви, чи предмети санітарії, якщо це торговельні мережі, все це буде конфісковано на потреби окупантів.

Друге - якщо не мобілізація чоловічого населення, то хоча б інтернування. Те, що Сальдо заявив про те, що 50-60 тисяч чоловік треба перевезти в Росію, швидше за все, що це інтернування на зразок гітлерівської Німеччини на примусові роботи. Виглядає так, що зараз окупанти хочуть кинути на примусові роботи українців з окупованих територій. Між іншим, не лише примусові роботи, але й донорські функції, тобто вони почнуть зцежувати ще й кров з українців на потреби поранених.