Армія відновлення
27.10.2022 17:34

Володимир Цибулько. Армія відновлення. Кого залучать?

В Україні безробітні зможуть приєднатися до Армії відновлення країни, яка працюватиме над ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій чи займатиметься роботою оборонного характеру. From-UA запитав думку з приводу цієї ініціативи у політолога Володимира Цибулько.

- Це виглядає комічно, тому що замість якісного робочого місця пропонується плошка рису. Це ж практики авторитарні. Звідки у ліберальній економіці люди з таким мисленням?

Насправді в Україні є величезна необхідність відновлення інфраструктури, то чому не створювати повноцінні компанії і підприємства, передавати підряди існуючим будівельним конторам? Мені здається, що це чисто піарівська гра, тому що уряд зараз не може забезпечити нічого, тому мені здається, що це чергова моральна затичка аби вкинути якусь ініціативу, а як її реалізувати?

З точки хору адміністрування такого проєкту буде коштувати дорожче, ніж сам проєкт. І навіщо людей принижувати плошкою рису, адже є ринок праці, і платіть людям зарплату, скільки коштує їхня праця. Хоча б фізіологічний мінімум забезпечити.

Армія відновлення