Олег Жданов
02.08.2023 13:39

Олег Жданов. Чому в Бєлгородській області затихли протести?

У червні росіяни почали виходити на акції протесту у Бʼє лгороді. Також у Мережі гуляли зняті російською стороною ролики з Білгородської області з розбитою бронетехнікою і трупами солдатів, на яких видно жовті стрічки - такі відзнаки носять бійці ЗСУ та члени так званих Російського добровольчого корпусу (РДК) та легіону "Свобода Росії" (ЛСР), оголошеного у Росії терористичної організацією. Чому ситуація затихала і чи чекати нового витка розвитку протестів, From-UA дізнався про думку військового експерта Олега Жданова.

—Я думаю, що буде продовження. Причому продовження може бути наступного місяця точно, тому що там починаються процеси. Вони спробували, вони подивились, як це виходить. Я думаю, що вони шукають спонсорів і підтримку, особливо всередині Росії. Якщо робити такий марш, то треба мати всередині Росії підтримку.

Скоріш за все, наші спецслужби допомагають і ведуть пошук таких лояльних груп, хто міг би підтримати. Бачите, Пригожин зіграв на почуттях росіян, він знав, на що вдарити. Він вдарив на саме болюче місце і отримав підтримку. Пам'ятаєте, як його в Ростові зустрічали, всі скакали, і всі на Барвиху готові були йти, валити цю Барвиху. І ніхто ж не замислювався, що й Путіна треба буде скинути. Це було б потім. Але підтримка у була. Колона йшла 800 км, хто ж нею заправляв на марші.

Тому я думаю, що вони спробували, подивилися, що і як, а зараз треба ретельно підготуватися. І я думаю, що коли ми розпочнемо активну частину наступу, коли ми почнемо вводити основні сили, от це буде самий влучний момент створити щось на кшталт другого фронту.