Мобілізація
28.12.2023 17:12

Олег Жданов. Законопроєкт про мобілізацію протирічить Конституції

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що законопроект про мобілізацію не буде прийнятий в тому вигляді, в якому його внесли до Ради. Про це він повідомив в ексклюзивному коментарі From-UA.

- Половина законопроєкту протирічить Конституції, особливо в розділах про обмеження прав і свобод громадян. Взагалі, враховуючи рівень професійності наших депутатів, то я скажу так, що не треба вигадувати велосипед, він є. По-перше, треба забезпечити виконання діючого закону. Якщо він в чомусь не влаштовує, треба внести туди зміни, і не треба городити город на рівному місці. Навіть тоді, коли почалися перші витоки інформації стосовно цього закону, я одразу сказав, що це кнут без пряника.

Вони фактично антимобілізаційну кампанію розгорнули в Україні сьогодні. Замість того, щоб розгорнути професійне інформування суспільства і створення суспільної думки, це, до речі, роль держави, правда, це відповідальність президента. До речі, там згадали і закон про мобілізацію і Конституцію, і саме на президента покладається організація мобілізаційного процесу в Україні. Він відповідає за це. Навіщо Офіс президента так робить? Фактично вони його підставляють. Внесіть правки в закон, і це буде швидше і ефективніше. І вимагайте від суспільства, формуйте думку в суспільстві, що виконання цього закону є обов'язковим і життєважливим для України.