Війна
21.02.2024 15:12

Олег Жданов. Чи зможуть росіяни прорватись до Запоріжжя?

Окупанти посилили своє угруповання на Запорізькому напрямку на 50 тисяч військових і пішли в наступ. Це спричинило щонайменше відчуття тривоги у мешканців цього регіону. За офіційними даними Генштабу ЗСУ, на Запорізькому напрямку українські воїни відбили 7 атак ворога біля Малої Токмачки та Роботиного Запорізької області. Чи може Запорізький напрям стати новим епіцентром на фронті, чого очікувати жителям обласного центру, From-UA звернувся за коментарем до військового експерта Олега Жданова.

-Прорвати фронт на сьогоднішній день, я думаю, що навряд чи російські війська спроможні, а от зрізати Роботинський плацдарм, я думаю, що цілком ймовірно вони до цього долучаться. Чому? Тому що, скоріш за все, вони хочуть вирівняти лінію оборони Суровікіна і обновити її там, де ми її прорвали. Це більше схоже на вірогідність.

Чи будуть йти далі на Оріхів? По-перше, до Запоріжжя дуже далеко. Там найближче більш-менш крупне місто — це Оріхів, але я не думаю, що у них на сьогоднішній день вистачить сил для того, щоб прорвати там оборону.

Щодо того, чи зможуть російські окупанти цілити із «Градів» по Запоріжжю, скажу так: є у них боєприпаси, називаються “Торнадо Г”, дальність стрільби 40 км. З урахуванням того, що реактивна артилерія розташовується десь 4-6 км від лінії фронту, так що від лінії фронту відміряйте десь 35 км, і от це максимальна дальність досяжності системи “Град” 122 мм. Але на сьогоднішній день треба ще розуміти, що там є система “Ураган” і система “Смерч”. “Ураган” - 36 км дальність, а “Смерч” - до 110 км.