Наступ РФ
21.02.2024 18:50

Олег Жданов. Чи збавлять окупанти темпи на фронті після виборів?

На сьогоднішній день, українська армія, ймовірно, перебуває в найнебезпечнішому становищі з перших місяців війни, оскільки росіяни ведуть наступ на п'яти напрямках. Чи не пов'язана така активність з майбутніми виборами у Росії, та чи зміниться тактика після ії проведення, From-UA запитав думку військового експерта Олега Жданова.

- Думаю, що вони збавлять темпи ведення бойових дій і інтенсивність ведення бойових дій. Це цілком ймовірно. Це може бути з двох причин. Перша — політична, що вибори будуть закінчені, хоча далі там є ще й інавгурація і Путін буде намагатися продовжити політичний сезон. Ще один критерій інтенсивності бойових дій — це може бути спроможність. Якщо вони будуть продовжувати нести втрати такими темпами, я не знаю, наскільки їх вистачить в плані спроможності ведення таких активних бойових дій.

Але політичний сезон продовжується, так що я думаю, що будуть намагатися щось здобути. Справа в тому, що навіть сьогоднішнє захоплення Авдіївки — через місяць це буде вже історична сторінка, не більше. Вже ніхто не згадає. Так, Путін буде це використовувати в своїх речах, але ніхто не згадає. Тому він і вставив на цьому ролику завдання Шойгу, що треба продовжувати.

Що зараз відбувається, якщо взяти широко в стратегічному плані? Я думаю, що фактично російські війська ведуть розвідку боєм. Поки у них є ще наступальний потенціал, на жаль, не можемо ми його ніяк повністю вичерпати у росіян, позбавити їх, він ще зберігається, вони будуть тиснути на 5 напрямках, тому що вони сподіваються знайти слабке місце. І потім от той резерв, який зараз на Запорізькому напрямку виявився несподівано, 50 тисяч, скоріш за все, він буде одразу направлений на той напрямок, де вони будуть мати успіх, для нарощування зусиль і для розвитку успіху. Я бачу саме такий порядок дій найближчим часом у російських військ.

Наступ РФ