Таурус
05.03.2024 15:24

Олег Жданов. Як вплине витік перехопленої розмови офіцерів на поставку ракет Україні?

Оприлюднення розмови німецьких офіцерів про нібито можливість постачання Україні ракет "Таурус" матиме негативні наслідки для України. Про це в коментарі From-UA повідомив військовий експерт Олег Жданов.

- До речі, чомусь постійно журналісти плутають поняття. Там не йшла мова про передачу цих ракет, там просто німецькі офіцери розмірковували між собою можливості цієї ракети і розмірковували над тим, скільки потрібно ракет для того, щоб знищити Кримський міст, знаючи, що це наше завдання №1. Тому ця розмова щодо передачі ракет не мала жодного стосунку.

Але на сьогоднішній день тепер це вже політична ситуація, яка дуже негативно складається не на нашу користь. І на сьогоднішній день у Олафа Шольця є ще один привід відмовити нам в отриманні цих ракет.

РФ використала цю розмову. До речі, ця розмова була навіть не по службовому зв'язку, чому і витік інформації стався, тому що один з офіцерів використовував звичайний тип зв'язку, і його, скоріш за все, прослухали. Коли я був співробітником Генштабу, ми теж розмовляли про можливості нашого озброєння, чого і скільки треба, щоб знищити той чи інший об'єкт. Це абсолютно нормальне явище серед військових. Але сьогодні його перетворили на політичну перепону щодо постачання нам цих ракет “Таурус”.