Обстріли Харкова
05.04.2024 16:22

Олег Жданов. Навіщо Путін знищує Харків?

Під час масованого удару 22 березня Росія зруйнувала всі трансформаторні підстанції у Харкові, пошкодила ТЕЦ. Для відбудови потрібно вже понад 10 мільярдів доларів – про це в заявив міський голова Ігор Терехов.Чого прагне досягти такими обстрілами Путін, From-UA запитав думку військового експерта Олега Жданова.

- Він намагається посіяти паніку і змусити населення залишити місто. Вони ж знають, що Харків — це друге місто в Україні. І плюс Харків був першою столицею України. Вони не можуть його захопити, тому вони так поводять себе.

В принципі, якщо є загроза населенню, то, можливо, було б бажано провести евакуацію, тим більше, що місто дуже близько до кордону, і у нас немає сил та засобів його захистити, особливо від засобів повітряного нападу. Тому, може, було б й доцільно, з одного боку. А з іншого боку, мільйон людей куди переселяти? Може, зробити більше укриттів, де люди могли б врятуватися від повітряного нападу? Тому що евакуація може коштувати набагато дорожче, ніж спроба захисту людей в цьому місті.