Телемарафон
05.04.2024 16:38

Володимир Цибулько. Чи закриють в Україні єдиний телемарафон?

В Україні до кінця року можуть закрити єдиний телемарафон, якщо не буде змінено формат та повернено довіру громадян. Про це заявив голова комітету по свободі слова Ярослав Юрчишин. From-UA запитав думку політолога Володимира Цибулько з даного приводу.

- Спочатку треба повернути два роки тому три патріотичні канали викинуті з мережі. Спочатку хай Юрчишин поверне ці канали в ефірне мовлення, щось не видно жодних зусиль з його боку. А те, як розкрадаються кошти на марафоні, це видно, по тому, на які компанії їх розділяють. Наприклад, компанія Кирила Тимошенка заробляє по 150 млн. Жодний з телеканалів патріотичних ніколи таких грошей не бачив і не чув. Телеканал “Рада”, до речі, таких грошей не бачив і не чув. А Юрчишин цього просто в упор не бачить, тому й мовчить про це, тому що йому не дозволяють про це говорити з Банкової.

Нагадаємо, довіра до телемарафону продовжує знижуватися. Станом на початок лютого 2024 року частка тих, хто довіряє, знизилася до 36%, натомість до 47% зросла частка тих, хто не довіряє.

Раніше керівник Міністерства культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявив, що українські телеканали розглядають нові формати, а відповідні пропозиції вироблять найближчим часом.