Військові
06.04.2024 15:58

Олег Жданов. Захід розглядає сценарій приймання тільки частини України до НАТО?

Видання La Repubblica повідомляє про те, що НАТО неофіційно розглядає сценарій, при якому за РФ залишаться захоплені території, а інша частина України вступить до НАТО. Наскільки можливий такий розвиток подій, From-UA запитав військового експерта Олена Жданова.

- Там було так, що Крим російські війська повинні залишити і повернутися на кордон 23 лютого 2022 року. І от ці “ЛНР-ДНР” території залишаються за Росією, статуси цих територій так, як була НДР — Німецька демократична республіка. А решта територій повинна повернутися. І так Україна вступає в НАТО за скороченою процедурою. От такий варіант я знаю, що розглядається.

Розумієте, будь-яка втрата територій для нас буде погана. Чому? Тому що це не закінчена війна. Згадайте, скільки років проіснувала ця НДР, все одно рано чи пізно вона б обʼєдналася, але є цілий перелік проблем стосовно об'єднання Німеччини. Тому тут важко сказати. З одного боку, це припинення війни і не будуть гинути наші люди. З іншого боку, ви розумієте — розірвана країна. І я дуже сумніваюсь, що Путін погодиться з цією пропозицією, тим більше, що він сьогодні на коні, ось що саме страшне.

Партнери не хочуть розглядати питання щодо надання нам зброї, щоб ми звільнили наші території шляхом нанесення розгрому російської армії. А Путіна влаштовує будь-яке перемир'я на сьогоднішній день, навіть якщо він зупиниться там, де є. Бачите, як суспільство сприймає Путіна? Вони це сприймуть за велику перемогу, а йому більше нічого й не треба.